Dodaj do ulubionych

środa 24.01.2018

Jesteś na:HOMESmaki Świata

  • Prawdy i mity na temat serków topionych

    Prawdy i mity na temat serków topionych

    Obiegowe opinie krążące na temat serów topionych pełne są uogólnień. Wynikają one z niewiedzy na temat składników użytych do ich produkcji oraz stosowanej technologii wytwarzania. Poznajmy fakty, które pomogą obalić istniejące mity.

     

  • Orzechowo – kawowe babeczki

    Orzechowo – kawowe babeczki

    Nutella jest teraz często wykorzystywanym dodatkiem do deserów. Trudno wyobrazić sobie zrobienie deseru o smaku orzechów laskowych bez wymieszania ich z czekoladą.

     

  • Ciasto dyniowe - Zebra – przepis wart wypróbowania

    Ciasto dyniowe - Zebra – przepis wart wypróbowania

    Ciasto dyniowe zdobione paskami z pewnością robi wrażenie. Przedstawiamy prosty przepis na pyszny wypiek i zdradzamy, jak wykonać imponujące paski.

     

  • Sałatka ze śledzia z makaronem z błonnikiem - na wigilię

    Sałatka ze śledzia z makaronem z błonnikiem - na wigilię

    Jeśli w tym roku masz ochotę na odmianę wigilijnego menu, z pewnością spodobają ci się przepisy łączące tradycję z nowoczesnością  przygotowane przez Annę Klajmon – uczestniczkę 5 edycji TOP CHEF Polska. Nie rezygnuj z tradycyjnego karpia ani zupy grzybowej. Sprawdź, jak będą smakować w zupełnie nowych odsłonach!

     

  • Zupa grzybowa z łazankami

    Zupa grzybowa z łazankami

    Jeśli w tym roku masz ochotę na odmianę wigilijnego menu, z pewnością spodobają ci się przepisy łączące tradycję z nowoczesnością  przygotowane przez Annę Klajmon – uczestniczkę 5 edycji TOP CHEF Polska. Nie rezygnuj z tradycyjnego karpia ani zupy grzybowej. Sprawdź, jak będą smakować w zupełnie nowych odsłonach!

     

  • Karp w maku z Pappardelle grzybowym

    Karp w maku z Pappardelle grzybowym

    Jeśli w tym roku masz ochotę na odmianę wigilijnego menu, z pewnością spodobają ci się przepisy łączące tradycję z nowoczesnością  przygotowane przez Annę Klajmon – uczestniczkę 5 edycji TOP CHEF Polska. Nie rezygnuj z tradycyjnego karpia ani zupy grzybowej. Sprawdź, jak będą smakować w zupełnie nowych odsłonach!

     

  • Makówki z lodami cynamonowymi

    Makówki z lodami cynamonowymi

    Jeśli w tym roku masz ochotę na odmianę wigilijnego menu, z pewnością spodobają ci się przepisy łączące tradycję z nowoczesnością  przygotowane przez Annę Klajmon – uczestniczkę 5 edycji TOP CHEF Polska. Nie rezygnuj z tradycyjnego karpia ani zupy grzybowej. Sprawdź, jak będą smakować w zupełnie nowych odsłonach!

     

  • Kamila Szczawińska, Zosia Ślotała i Artur Chamski przygotowują się do Świąt

    Kamila Szczawińska, Zosia Ślotała i Artur Chamski przygotowują się do Świąt

    Na świątecznych warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez markę Czaniecki pojawili się Zosia Ślotała, Kamila Szczawińska oraz Artur Chamski. Pod czujnym okiem prowadzącej spotkanie Anny Klajmon – uczestniczki 5 edycji TOP CHEF Polska, gwiazdy w towarzystwie dziennikarzy, nauczyły się jak przygotować wigilijne dania z makaronem, łącząc tradycję z nowoczesnością.

     

  • Ciasteczka Sangria – wyśmienite ciastka z macerowanymi jagodami i kremem

    Ciasteczka Sangria – wyśmienite ciastka z macerowanymi jagodami i kremem

    Okrągłe ciasteczka Sangria są wybornym połączeniem wina, cukru i owoców. Poniżej przedstawiamy przepis oparty na czerwonym winie i zmacerowanych jagodach w delikatnym cieście z pomarańczowym kremem.

     

  • LOYD w czerwonej odsłonie

    LOYD w czerwonej odsłonie

    Sięgając po herbatę nie zdajemy sobie sprawy, że poszczególne jej rodzaje różnić mogą się między sobą nie tylko zawartością teiny, ale również jakością. Na jakość wpływa sposób jej produkcji, to czy zbiory liści odbywają się w sposób ręczny czy mechaniczny. W tym drugim przypadku do kosza nie zawsze trafią najlepsze listki.

     

  • Monika Goździalska - kucharka z parciem na szkło

    Monika Goździalska - kucharka z parciem na szkło

    Monika Goździalska, czyli „kucharka z parciem na szkło” jest konsekwentna w swoich działaniach, o których powiedziała ostatnio medialnie.

     

  • 10 unikatowych korkociągów – praktyczne i stylowe akcesoria do kuchni

    10 unikatowych korkociągów – praktyczne i stylowe akcesoria do kuchni

    Akcesoria kuchenne powinny być praktyczne i łatwe w obsłudze, a przy tym trwałe. Nie oznacza to jednak, że nie mogą być dodatkowo bardzo stylowe. Dowodem na to są przedstawione niżej korkociągi inspirowane różnymi formami.

     

  • Przepis na krupnik idealny

    Przepis na krupnik idealny

    Krupnik to zupa na wywarze jarzynowym lub mięsnym podawana z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Dzięki poniższym przepisom w kilka chwil wyczarujecie to pyszne danie.

     

  • Z Mastrchefa do TVP

    Z  Mastrchefa do TVP

    Nowy telewizyjny projekt kulinarny Moniki Goździalskiej. Programy kulinarne od  wielu sezonów stanowią nieodłączny element  ramówek  stacji telewizyjnych. Ich prowadzący w błyskawicznym tempie stają się  osobami rozpoznawalnymi, autorytetami i ekspertami, a widzowie  zyskują  wiedzę i świadomość, jak jeść  zdrowo, smacznie, różnorodnie i ekonomicznie.

     

  • 5 pomysłów na opiekane kanapki

    Lubisz jeść chleb na śniadanie lub kolację, ale znudziły Ci się klasyczne kanapki z szynką i serem lub dżemem? Chcesz przygotować coś nowego, co zaskoczy Twoich gości lub rodzinę? Proponujemy kanapki w wersji opiekanej w zaskakujących odsłonach!

     

  • Międzynarodowy dzień bez mięsa - 20 marca - nowa, świecka tradycja!

    Międzynarodowy dzień bez mięsa - 20 marca - nowa, świecka tradycja!

    Idea świętowania dnia bez mięsa powstała w 1985 r., a jej celem jest propagowanie zdrowej, opartej na warzywach, owocach i zbożach,  diety.

     

  • Sushi – czyli japońska duma

    Sushi – czyli japońska duma

    Wcale nie trzeba wyjeżdżać do Japonii, aby choć przez chwilę poczuć się jak na Dalekim Wschodzie. Wystarczy zamówić lub zrobić samemu jedną z najbardziej popularnych na świecie potraw, jaką jest sushi.

     

  • Kebab – dowiedz się, co wchodzi w skład tej potrawy

    Kebab – dowiedz się, co wchodzi w skład tej potrawy

    Lubisz kuchnię azjatycką? Nic w tym dziwnego! Cała gama egzotycznych aromatów, które kontrastują ze sobą, a jednocześnie pięknie się łączą może kusić. I to nie tylko w wydaniu z Dalekiego Wschodu, ale i tego bliskiego. Koronny przykład to kebab. Fast food w tureckiej wersji. Sprawdź, co kryje się za jego sukcesem.

     

  • Dom Pérignon z Christopherem Waltzem

    Dom Pérignon z Christopherem Waltzem

    Dom Pérignon ukazał światu nową kampanię, w której wystąpił nie kto inny, jak Christopher Waltz. Aktor współpracuje z tą marką po raz pierwszy. Wystąpił w reklamowym spocie dla Dom Pérignon P2 – luksusowego szampana określanego jako najważniejszy spośród wszystkich trunków oferowanych przez tę markę. Biało-czarna reklama prezentuje wrażenia związane z sączeniem drinka, z muzyką w tle – wykorzystano utwór Oda...

     

  • Jak wybrać dobrą kawę do ekspresu?

    Jak wybrać dobrą kawę do ekspresu?

    Lubisz, kiedy o poranku budzi Cię zapach małej czarnej? Na samą myśl masz ochotę wstać z łóżka, by skosztować pysznego, pobudzającego smaku kawy?

     

  • ZASMAKUJ W KRÓLEWSKIEJ MARCE WĘDLIN BERGIO

    ZASMAKUJ W KRÓLEWSKIEJ MARCE WĘDLIN BERGIO

    Pachnące wędzarnią, świeżymi ziołami, soczyste i po prostu pyszne – takie wędliny pamiętamy z dzieciństwa. Dziś, gdy o tradycyjny smak wędlin coraz trudniej, warto zainteresować się wędlinami Bergio. Ta marka własna sklepu Netto niejednego zaskoczy swoją jakością i przystępną ceną.

     

Strona 1 z 8 1 2 3 4 ...

Newsletter

cookie

Serwis używa plików cookie zgodnie z warunkami polityki prywatności. Pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki.