Dodaj do ulubionych

czwartek 17.08.2017

Jesteś na:HOMESmaki Świata

  • Monika Goździalska - kucharka z parciem na szkło

    Monika Goździalska - kucharka z parciem na szkło

    Monika Goździalska, czyli „kucharka z parciem na szkło” jest konsekwentna w swoich działaniach, o których powiedziała ostatnio medialnie.

     

  • 10 unikatowych korkociągów – praktyczne i stylowe akcesoria do kuchni

    10 unikatowych korkociągów – praktyczne i stylowe akcesoria do kuchni

    Akcesoria kuchenne powinny być praktyczne i łatwe w obsłudze, a przy tym trwałe. Nie oznacza to jednak, że nie mogą być dodatkowo bardzo stylowe. Dowodem na to są przedstawione niżej korkociągi inspirowane różnymi formami.

     

  • Z Mastrchefa do TVP

    Z  Mastrchefa do TVP

    Nowy telewizyjny projekt kulinarny Moniki Goździalskiej. Programy kulinarne od  wielu sezonów stanowią nieodłączny element  ramówek  stacji telewizyjnych. Ich prowadzący w błyskawicznym tempie stają się  osobami rozpoznawalnymi, autorytetami i ekspertami, a widzowie  zyskują  wiedzę i świadomość, jak jeść  zdrowo, smacznie, różnorodnie i ekonomicznie.

     

  • 5 pomysłów na opiekane kanapki

    Lubisz jeść chleb na śniadanie lub kolację, ale znudziły Ci się klasyczne kanapki z szynką i serem lub dżemem? Chcesz przygotować coś nowego, co zaskoczy Twoich gości lub rodzinę? Proponujemy kanapki w wersji opiekanej w zaskakujących odsłonach!

     

  • Międzynarodowy dzień bez mięsa - 20 marca - nowa, świecka tradycja!

    Międzynarodowy dzień bez mięsa - 20 marca - nowa, świecka tradycja!

    Idea świętowania dnia bez mięsa powstała w 1985 r., a jej celem jest propagowanie zdrowej, opartej na warzywach, owocach i zbożach,  diety.

     

  • Sushi – czyli japońska duma

    Sushi – czyli japońska duma

    Wcale nie trzeba wyjeżdżać do Japonii, aby choć przez chwilę poczuć się jak na Dalekim Wschodzie. Wystarczy zamówić lub zrobić samemu jedną z najbardziej popularnych na świecie potraw, jaką jest sushi.

     

  • Kebab – dowiedz się, co wchodzi w skład tej potrawy

    Kebab – dowiedz się, co wchodzi w skład tej potrawy

    Lubisz kuchnię azjatycką? Nic w tym dziwnego! Cała gama egzotycznych aromatów, które kontrastują ze sobą, a jednocześnie pięknie się łączą może kusić. I to nie tylko w wydaniu z Dalekiego Wschodu, ale i tego bliskiego. Koronny przykład to kebab. Fast food w tureckiej wersji. Sprawdź, co kryje się za jego sukcesem.

     

  • Dom Pérignon z Christopherem Waltzem

    Dom Pérignon z Christopherem Waltzem

    Dom Pérignon ukazał światu nową kampanię, w której wystąpił nie kto inny, jak Christopher Waltz. Aktor współpracuje z tą marką po raz pierwszy. Wystąpił w reklamowym spocie dla Dom Pérignon P2 – luksusowego szampana określanego jako najważniejszy spośród wszystkich trunków oferowanych przez tę markę. Biało-czarna reklama prezentuje wrażenia związane z sączeniem drinka, z muzyką w tle – wykorzystano utwór Oda...

     

  • Jak wybrać dobrą kawę do ekspresu?

    Jak wybrać dobrą kawę do ekspresu?

    Lubisz, kiedy o poranku budzi Cię zapach małej czarnej? Na samą myśl masz ochotę wstać z łóżka, by skosztować pysznego, pobudzającego smaku kawy?

     

  • ZASMAKUJ W KRÓLEWSKIEJ MARCE WĘDLIN BERGIO

    ZASMAKUJ W KRÓLEWSKIEJ MARCE WĘDLIN BERGIO

    Pachnące wędzarnią, świeżymi ziołami, soczyste i po prostu pyszne – takie wędliny pamiętamy z dzieciństwa. Dziś, gdy o tradycyjny smak wędlin coraz trudniej, warto zainteresować się wędlinami Bergio. Ta marka własna sklepu Netto niejednego zaskoczy swoją jakością i przystępną ceną.

     

  • Kawa z różnych zakątków świata - którą lubisz najbardziej?

    Kawa z różnych zakątków świata - którą lubisz najbardziej?

    Jeszcze do niedawna Brazylia i Kolumbia nie tylko wiodły prym w zakresie produkcji kawy, ale miały w tej dziedzinie niemal monopol na skalę światową.

     

  • Lody jagodowo-czekoladowe

    Lody jagodowo-czekoladowe

    Lody jagodowo-czekoladowe to nie tylko boski smak, ale też realne ochłodzenie w środku upalnego dnia. Przepis na te pyszne lody pochodzi z programu pt. "Kobieta na Dzikim Zachodzie, który możecie oglądać w każdy weekend o 17:00 i 17:30 w telewizji Polsat Food Network.

     

  • Lody cytrynowe

    Lody cytrynowe

    Lody cytrynowe dla ugaszenia pragnienia, ochłody i pysznego deseru! Prezentowany tu przepis na lody cytrynowe pochodzi z programu pt. "Świeże smaki z Anną Olson", który możecie oglądaćod poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w telewizji Polsat Food Network.

     

  • Ciasto lodowe

    Ciasto lodowe

    Ciasto lodowe to świetny deser na letnie upały. Można nim podjąć gości i sprawić radość dzieciom. Przepis na te ciasto lodowe pochodzi z programu pt. "Nigella ekspresowo", który można oglądać w weekendy o 16:00 i 16:30.

     

  • Kilka rzeczy, których nie wiecie o truflach

    Kilka rzeczy, których nie wiecie o truflach

    Trufle to bardzo rzadkie jadalne grzyby, które rosną pod ziemią, zazwyczaj przy drzewach. Ich konsumpcja przez wieki była synonimem luksusu i bogactwa, poczynając już od czasów Starożytnego Egiptu.

     

  • Zapowiedzi Polsat Food Network Maj 2016

    Zapowiedzi Polsat Food Network Maj 2016

    Co nowego będzie można w maju zobaczyć na antenie Polsat Food Network - warto sprawdzić!

     

  • Pyszne prezenty na Boże Narodzenie? Wybierz kosze upominkowe!

    Pyszne prezenty na Boże Narodzenie? Wybierz kosze upominkowe!

    Znalezienie dobrego upominku na Boże Narodzenie często sprawia dużo problemów zarówno w życiu prywatnym, jak i także w biznesie, ponieważ również coraz częściej obdarowujemy się prezentami w firmach. Wtedy, gdy liczy się efekt, warto pomyśleć o koszach prezentowych. Dlaczego warto się na nie zdecydować?

     

  • Espresso – podstawa kawowych eksperymentów

    Espresso – podstawa kawowych eksperymentów

    Poranek i pobudzenie na dalszą część dnia? A może pora lunchu i doładowanie baterii w środku pracy? Bez względu na okoliczności, espresso jest jednym z najczęściej wybieranych rodzajów kawy. Jedni wolą wypić je w pobliskiej kawiarni, inni używają do tego celu własnych ekspresów.

     

  • Daj się porwać magii Wielkanocy

    Daj się porwać magii Wielkanocy

    Choć zazwyczaj, gdy mówi się o „magii świąt”, pierwszym skojarzeniem są te grudniowe – Wielkanoc również ma swój urok. Wiosna w pełni, świat budzi się do życia – nie pozostaje nic, jak tylko korzystać z tego wolnego czasu i spędzić go w rodzinnym gronie. A jak? Zarówno przy stole, jak i aktywnie.

     

  • Czekoladowo-rabarbarowe crumble

    Czekoladowo-rabarbarowe crumble

    Kompot, jakiś placek i ewentualnie sałatka, tyle zwykle znamy przepisów na rabarbar. Ciekawe połączenie z czekoladą i kruszonką odświeży tę wiosenną nowalijkę.

     

  • Słodkie przekąski na wiosenne przyjęcie

    Słodkie przekąski na wiosenne przyjęcie

    Wiosna w pełni – wszystko się zieleni, w powietrzu unosi się cudowny zapach kwiatów, a my mamy ochotę na bliski kontakt z naturą. Nic dziwnego, że po zimie pragniemy na nowo odżyć i w pełni cieszyć się pięknem przyrody.

     

Strona 1 z 7 1 2 3 4 ...

Dołącz do nas na facebooku

Newsletter

cookie

Serwis używa plików cookie zgodnie z warunkami polityki prywatności. Pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki.